Är det värt det? Varje jävla sekund! – som ung kvinnlig entreprenör idag

Det är sällan jag skriver personliga saker såhär men jag tror också på att det finns något värdefullt och vackert i att dela med sig av detta. Jag har under en period haft det tufft rent ekonomiskt, energimässigt då min kropp bara lägger av och försvinner i någon typ av extrem trötthet – konstigt, då min hjärna är igång men min kropp lägger av. Jag har under flera år kämpat med att inte ge mig för systemet, alla ”måsten, bör och ska” enligt folk. Som 17 åring valde jag att ta ett sabbatsår från skolan just för att jag inte kände att det gav mig något annat än huvudvärk och stress. Jag pluggade fotografi men hade redan under mina tidigare år byggt upp en kundkrets och erfarenheter en skola aldrig kunde ge mig. Det gick så bra för mig och jag har sen den dagen jag satt där med rektorn, min mentor och min mamma kämpat för just Mitt, MITT egna liv. Mitt företag och mina drömmar. Jag kom in på ett nytt spår, socialt entreprenörskap. Då jag alltid har känt att jag drivits av något större än en hjärna och fokus på cash. Mitt hjärta. Min själ. Jag flyttade hemifrån som 18 åring, dels för att min älskade mamma redan tog hand om tre barn och jag kände att jag ville stå på mina egna ben, trots en minimum inkomst såg jag det som en möjlighet att leva mitt liv, med mina egna pengar och villkor. Jag har bott i den här lägenheten i snart 3 år nu, levt enbart på mina egna intjänade pengar till företaget som fotograf och föreläsare. Vissa månader har jag knappt haft pengar för att köpa mat eller vetat om jag kunnat betala den kommande månadens räkningar. Men på något jävla sätt så har det i dem mest kritiska stunder löst sig. Ett samtal – en fotografering bokad. Räddad för månaden. Jag har fått jobba ihop och spara pengar för 3 månader framöver, i bästa fall 4 månader… och börja om på nytt. Det här är ett liv av en ung företagare och entreprenör. Det är inte så ljust som det alltid låter, det är extremt slitsamt, en omedveten stress som ligger och kryper och sprider sig som ett virus i varje cell av din kropp. MEN. Jag har ALDRIG slutat tro på mig själv. Jag har alltid vetat och sagt till mig själv att jag förtjänar bättre, jag kan bättre och jag LÖSER DET! ” Jag är för bra för att inte klara av detta. Och jag värderar min frihet, min glädje och livskraft som det ger mig när jag får göra det jag älskar… Det är värt att kämpa för.”

Och idag, snart 4 år senare med eget företag kan jag säga. Det har varit värt varenda sekund, varenda tår, vartenda skratt och utbrott. Jag har funnit mig själv någonstans på vägen, och också kunnat värdera och prioritera saker i mitt liv. Min stund är kommen och jag ser så mycket fram emot vad denna höst har att erbjuda. Det är min tur nu, jag är redo att ta det här livet och allt jag någonsin varit, är och kommer bli till en helt ny nivå.

Vad vill jag säga med detta? Våga lyssna till dig själv och din magkänsla. Sträva efter din sanning och din endast, gör det som känns rätt för dig och ge aldrig upp. Misslyckas gör du bara när du slutar försöka, varje steg är ett steg på vägen och gör du gott och med kärlek, kan du bara få det tillbaka hundra gånger om. Även fast det är tufft ibland, så är du inte ensam. Folk lever sitt liv enligt andras förväntningar och krav, och dem kommer aldrig kunna stå och säga att dem har levt sitt liv fullt ut och gjort sitt bästa, folk skulle ge allt för att kunna säga; Jag får göra det jag älskar! Det är ovärderligt. Och värt att kämpa för.

kärlek
LIMITLESS - WIN_20140326_195602

You may also like

Leave a comment