• Felicia Margineanu

  Uppkopplad!

  En guide till sociala mediers möjligheter!

  Köp boken här!
 • Felicia Margineanu

  Signering

  Signering av av boken Uppkopplad - En guide till sociala mediers möjligheter!

  Köp boken här!

BOKEN UPPKOPPLAD

 

I Uppkopplad gör Felicia Margineanu, fotograf, inspiratör och social entreprenör, upp med den bilden. För henne och många andra är internet en plats och ett effektivt verktyg för att driva samhällsförändring och kämpa för demokrati och människors lika värde. Hon visar hur sociala medier ger sina användare unika möjligheter att förverkliga kreativa och politiska projekt, att bryta normer, att anta och förkasta identiteter.

BESTÄLL BOKEN HÄR

margineanu_uppkopplad_omslag_mb_0

I boken möter du Felicia själv, som efter valet 2010 – när Sverigedemokraterna tog sig in i riksdagen – såg sitt Facebookflöde fyllas av missnöjda uppdateringar och bestämde sig för att göra något. Mindre än ett dygn senare stod hon och höll tal inför 10.000 människor som samlats på Sergels torg för att ta ställning mot rasism och för demokrati.
Du möter också Patricia Richter som ligger bakom GroPlay, Michael McEachrane, grundaren av Fight Racism Now, Kia Mohebi, grundare av Inspons, Ailin Moaf som ligger bakom nätverket StreetGäris, Daniel Daboczy som startat FundedByMe, Karl Bjurman som tagit initiativet till #RöstaFörDinOrt, samt vanliga ungdomar och föräldrar som ger sina perspektiv på sociala medier och internet.
Uppkopplad innehåller mängder av konkreta tips och råd om hur man kan använda internet som en plattform för att förverkliga sina idéer och projekt. Den riktar sig även till föräldrar och lärare och ger råd om hur man ska agera om man själv eller ens barn råkar för ut för hot eller övergrepp på nätet allt mot bakgrund av Felicia Margineanus egna erfarenheter av sociala medier.

FELICIA MARGINEANU [född 1993] är social entreprenör, fotograf och grundare av OhSnap! en kreativ organisation för tjejer som använder kameran som verktyg för samhällspåverkan. Redan som 17-åring mobiliserade hon en antirasistisk rörelse, fick pris av FN och lärde oss att använda sociala medier för att driva på den demokratiska utvecklingen. Uppkopplad: En guide till sociala mediers möjligheter är hennes första bok.