Bokmässan 2015 – dag 1, Uppkopplad

Det regnar som bara den här i centrala Göteborg, vilket slut på dagen! Jag åkte från Stockholm runt halv 10 i morse och tog mig direkt till hotellet här i Göteborg. Tog en dusch, sminkade mig och förberedde lite böcker och visitkort till bokmässan. Det är första gången jag är på svenska bokmässan, i år debuterade jag som författare med boken Uppkopplad, och debuterar också med bokmässan. Jag skulle nog jämföra bokmässan med Almedalen som jag varit på två gånger förut. Det är verkligen creme de la creme inom litteratur, bokförlag, författare och allt som har med böcker, utbildning, forskning men också något som säkert är relativt nytt: digitala medier och böcker.

12038068_10153582114691063_684452485537280708_n

Jag hängde med underbara Anna från Kult PR som var ansvariga för min PR inför boksläppet. Vi hängde på Kulturkollos mingel på eftermiddagen och sedan var vi runt och tittade runt bland alla montrar. Jag undrar om Sverige inte är ett av de länder som LÄSER mest. Det är sjuuuuukt hur mycket böcker som finns här, visst, bokmässa i all ära men – det är så många olika bokförlag, författare, bokbutiker, skolor, universitet, utbildningar, entreprenörer, författare, ja rubbet – som är här.

Under dagen hängde jag också i b.la Kvinnliga Talare montern med Angeli Sjöström Hedenberg som precis släppt sin bok Föräldraprenör, sedan lyssnade jag på min förebild Brit Stakston och Martin Schibbye om deras Blank Spot Project. Efter en lång dag mötte jag upp Anna och Karin igen från Kult PR och hängde lite på Albert Bonniers Förlag mingel. Men detta med mingel – alltså, jag är ingen mingeltjej. Att dricka gratis vin är inte på min topplista haha. Med en kurrande mage smög jag och Anna iväg för att äta på Göteborgs hetaste hamburgar-restaurang. Tyvärr, var jag och Anna FÖR hungriga, så vi hann inte fota den feta hamburgaren innan den låg i vår mage 🙂

Nu ska jag njuta av en kingsize säng och harmoni på mitt hotellrum och ladda upp inför morgondagen då jag b.la ska medverka i ett samtal om min bok. Spännande!

Bilderna la sig i fel ordning, så ni får följa mig från kvällens regnpromenad till Kulturkollos mingel på eftermiddagen 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Anna och Karin skålar!  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Med underbara Brit Stakston och Martin Schibbye från Blank Spot Project OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lyssnar på grymma Angeli som berättar om sin bok Medlemsmodellen   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You may also like

Leave a comment