Fånga Kraften

I helgen var jag och föreläste på Fånga Kraftens ledarskapsutbildning. Först vill jag bara tacka för möjligheten att få träffa dessa fantastiska unga krafter. De hade under förmiddagen inlett utbildningen med att diskutera och själva fundera kring vilka projekts de skulle vilja starta. När jag klev in i arbetsrummet blev jag såååå glad när jag fick se whiteboard tavlan.

IMG_8919

Dessa frågor och funderingar är GRUNDERNA i ett projekt. Innan jag startade igång mina företag blev jag aldrig presenterad för detta. Inte i skolan, inte på Nyföretagar centrum eller av någon i min omgivning. Jag hade inte sådana personer i min omgivning utan det jag har lärt mig under dessa år är enbart egna erfarenheter, prova på, testa och lära mig. Och jag hamnade i skiten, en revisor som inte tog sitt ansvar och det tog mig ett år att göra mig av med honom. Men, hade jag blivit presenterad för detta, är jag säker att många av mina misstag inte skulle ha skett.

 

Vi inledde dagen med att dem fick presentera sina idéer för mig, jag gav dem feedback och tips/råd. En grupp ville starta igång en fotbollsverksamhet där man kopplade samman ungdomar från olika orter, förorten till rikemansområdena. Gemenskapen var att förenas i fotbollen. Minska glappet och fördomarna. En annan grupp vill starta upp en tjejverksamhet med fokus på självförsvar och aktiviteter för tjejer i förorten, där kultur och religion oftast anpassar många av tjejerna att tex gå ut till aktiviteter då det är ett problem att vistas bland killar. De tog upp ett exempel; simhallen. Det värmde i mitt hjärta att höra deras  visioner och hur de hade tagit till sig av dessa grundvärderingar och frågor. Efter deras inspiration till mig var det dags för mig att inspirera dem lite. Jag gjorde en deal med dem och sa det; ”Ni har inspirerat mig, kan vi göra en deal att ni öppnar upp er för mig nu och låter mig inspirera er en stund?”DEAL!

IMG_8939

”Har du blivit tillsagd att du inte skulle klara av något på grund av din bakgrund, ditt kön, din ålder, ditt utseende, din tro, eller bara för att du bort i förorten inte skulle kunna ta dig längre? (Alla sträckte upp handen, inklusive mig själv.) – Och vet ni vad, dem har rätt. OM ni väljer att tro på dem!!!

IMG_8945

Jag berättade om min egen bakgrund, hur jag som 12 åring hoppade av min sanna passion – tennis. På grund av vad alla andra sa till mig. Jag blev mobbad och utstött, men jag var en talang på banan. Det var min kärlek. Kärleken till tennisen var kärleken till mig själv. Men när jag tappade mitt egna värde tappade jag också värdet i tennisen. Att känna sig som en förlorare som 12 åring är ingen höjdare, ALDRIG någonsin, spelar ingen roll vilken ålder man har, ska man känna sig så som jag gjorde. Jag berättade om min fotografi resa, hur jag med kameran ordagrant fick nya perspektiv på livet. Det ledde till kreativitet och skapande, som ledde till uppdrag, jobb, tills jag en dag valde att starta eget. Jag jobbade med mitt hjärta. I allt jag gjorde, det var med hjärtat och magkänslan. Jag hoppade av skolan, tackade för mig efter 1 år på gymnasiet och tog ett sabbatsår – som ledde till att jag aldrig satte min fot där igen. Mitt hjärta ledde mig till valet 2010. Sverige Demokraterna kom in i riksdagen, jag var 17. Kunde inte rösta, men jag fann något starkare än en röst. Gemenskapen. Jag startade ett event på FB, en demonstration mot rasism. ”Låt oss samlas i gemenskap, visa att kärleken är starkare än hatet.”

10 000 personer samlades på Sergels Torg. Den dagen förändrade mitt liv…

Mitt fokus på denna föreläsning var enkel: Bli ledd av ditt hjärta, ditt mod och magkänsla. Det är den energin som kommer skilja dig från alla andra. En ledare väcker känslor, lust och tron på varje individs egna kraft och förändring. Jobba med ditt VARFÖR. Så kommer du bli en extraordinär social ledare.

IMG_8965IMG_8962

Tack så mycket Fånga Kraften för att jag fick möjlighet att dela mina erfarenheter, och dealen som vi gjorde gick mycket väl igenom 🙂 Tack.

IMG_8994

You may also like

Leave a comment