Föreläsning och Workshop: ”Att våga säga NEJ!”

Föreläsning och Workshop: ”Att våga säga NEJ!”

Vi lever i en vardag och ett samhälle där vi ständigt stöter på förutbestämda könsroller och stereotyper. Grupptryck, snedvridna tankar om sex och förhållanden. Helt enkelt situationer där vi förväntas ta ställning.
Målet med denna föreläsning och workshop är att få ungdomarna att själva tänka efter och skapa den miljö de själva vill ha. Att få ungdomar att själva ta ställning till vilken miljö de vill ha på sin skola men också i sitt liv. Vi diskuterar könsroller och stereotyper, men också vikten av att våga vara ärlig mot sig själv och faktiskt våga gå sin väg. Att våga vara sig själv.

Max Bergander och Felicia Margineanu är två personer som brinner för ungdomar och att ge dem rätt verktyg och vägledning för att må bra som individer men också bli en mer engagerad deltagare i vardagen.
phphhwnto1385080_10151933883081063_1237413258_n
Max Bergander är elitfotbollsspelaren som släppte diktsamlingen ”På andra sidan oss” om sin separation till sin dotters mamma. En enormt ärlig och naken bok som fick en rejält medial uppmärksamhet med insitt i TV4 Nyhetsmorgon, ”En bok – en författare” i SVT, en rad föräldramagasin, BRIS egen tidning (vilket han prydde omslaget på) samt inte minst föreläsningar i skolor om vikten av att våga känna och vara ärlig mot sig själv.

Boken blev dessutom kurslitteratur i årskurs 9 på Mariaskolan på Södermalm.

Felicia Margineanu är inspiratören och entreprenören som sedan tidig tonår vågat ifrågasätta sig själv och sin omvärld. Som 13 åring hoppade hon av sin stora passion tennisen p.g.a. vad andra tyckte och tänkte om henne. Felicia fann sig själv igen bakom kameran och fotografin visade sig bli hennes yrke. Idag driver 21-åringen sina tre företag som fotograf, föreläsare och konsult. Felicia har också haft modet att stå för vad hon tycker då hon som 17-åring anordnade en demonstration mot rasism vid förra valet. Över 10 000 personer samlades på Sergels Torg, det var ett bevis för henne själv och andra att man oavsett ålder och rösträtt kan göra en skillnad.

En inspirationsdag för att väcka tankar, helt utan pekpinnar och rätt och fel. En dag för ungdomarnas skull.

För mer information och bokningar vänligen kontakta;
Felicia Margineanu
0708 53 11 18
Felicia@FeliciaMargineanu.com

eller

Max Bergander
maxbergander@gmail.com

You may also like

Leave a comment