Jag älskar Ice och Magic

Nej, alltså, jag tror inte du förstår… hur MYCKET jag älskar dem här två tjejerna. För två år sedan blev jag mamma till systrarna Ice och Magic. Två vita katter, blandras med bondkatt och norsk skogskatt. Jag lade upp en status på Facebook där jag frågade om det fanns någon i mitt kontaktnät som hade två stycken katter jag kunde få låta leva i mitt hem. Jag fick ett meddelande av en tjej som nämnde att hennes katt precis fått en kull, och att det fanns två katter som ännu inte hittat rätt ägare. Hon nämnde hur viktigt det var för dem här två katterna att vara med varandra – dem hade något unikt och väldigt speciellt tillsammans.

 

Jag skrev till den här tjejen och förklarade min syn på husdjur och hur jag skulle ta hand om dem här två tjejerna. Jag åkte dit och fick träffa kullen, i ett hörn låg det två katter och sov med varandra. Först verkade dem vara lite outsiders, alla katter kom och lekte med mig medan dem två låg i sitt hörn… Först blev jag fundersam och tänkte att dem kanske inte skulle vara så som jag hade önskat, men jag blev kär direkt jag såg dem och förstod att jag skulle ta mycket väl hand om dem. Jag minns när dem var här hemma hos mig första natten, dem lämnade inte varandras sida. Jag satte mig ned och lät dem lukta på min hand, jag var noga med att inte mysa eller kela – utan dem fick ta sin tid. Jag talade med mjuk och lugn röst, och bara satt bredvid dem för att visa att jag vill dem väl. Natt 2 sov dem båda vid mina fötter och sen den dagen har dem fått blomma ut, mer och mer för varje dag.

 

Ice och Magic är speciella systrar, med helt olika personligheter. Vilket jag tror ni kan se på de här bilderna jag tog på dem idag. Jag har inte fotat dem såhär på snart 2 år, och jag blev så otroligt LYCKLIG att få porträttera dem. Jag skrek av lycka och pussade sönder dem, att få fånga dem på bild när dem bara är. Ice däremot förstod vad mamma höll på med, och tillochmed POSADE för mig. Medan Magic letade efter en fluga hon fann på balkongen… Mina älskade, älskade tjejer. Vad hade jag varit utan er?

IMG_1791 IMG_1808 IMG_1830 IMG_1835 IMG_1842 IMG_1846 IMG_1856  IMG_1876 IMG_1897  IMG_1924 IMG_1954

You may also like

Leave a comment