Kärleken är starkare än hatet – 5i12 priset nu och då

Det värmer hela mitt hjärta och själ, att höra dig tala Jason fick mig att förstå att kärleken är starkare än hatet. Och det nämnade jag själv när jag, år 2010 stod i riksdagen och tog emot 5i12-rörelsens pris (för det initiativ till manifestationerna mot rasism på Sergels torg)
Namnlös
Jag var 17 år och stod där med handen i mitt hjärta. Jag talade om individuellt ansvar. Ansvar att stå upp för sig själv, för sina medmänniskor, våra barn och kommande generationer. Att stå upp och TALA för ens rättigheter. Jag som var för ung för att rösta, men bevisade att en person kan göra skillnad och att det ibland bara handlar om att ta det klivet, modet att lyssna till sitt hjärta. Jag lyfte upp ungdomarna, så som Du, Jason talar om människans rätt till att få känna, drömma, leva och tro, så såg och ser jag än idag på dagens ungdomar. TACK Jason för att du står upp för dig och alla dem människor som delar samma visioner och känslor. Tillsammans är vi starka

Se Jasons tal här; http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/article27180.ab
timbuktu-720

You may also like

Leave a comment