#Lärarkandidaterna – fick chansen att pröva på mitt drömyrke som lärare

”I serien Lärarkandidaterna kastas André, Signe och Felicia in i lärarrollen, för att se om det är något för dem. Följ med när de med hjälp av några av Sveriges vassaste pedagoger tar sig an allt ifrån surrande sjuåringar till självsäkra gymnasieelever.”

Wow, hörni, vilken resa jag har haft under den här inspelningen. Jag är så glad att jag fick chansen att pröva på yrket som lärare då det är en av mina drömmar. Men med tanke på min bakgrund och avhopp från skolan är det en såååå lång väg dit.

Jag hoppas du ska inspireras av avsnitten och att det öppnar upp nya perspektiv och tankar om just hur viktigt läraryrket är för vår framtid.

Avsnitt 1

I första avsnittet lär vi känna kandidaterna. Dessutom får de i uppdrag att göra det som enligt många är mer skrämmande än döden: att tala inför andra.

Avsnitt 2

Hur skulle du introducera ett helt nytt språk för någon? I andra avsnittet får lärarkandidaterna i uppgift att göra just det. Att deras elever bara är sju år gör dem extra nervösa.


Avsnitt 3

I tredje avsnittet får lärarkandidaterna i uppgift att skapa teambuilding med 12-åringar. Följ bland annat med när André försöker ta fasta på elevernas intresse för rika rappare.


Avsnitt 4

Kandidaterna får i uppgift att lära ut naturvetenskapliga ämnen till högstadielever, vilket skrämmer både Felicia och André. Till deras hjälp har de den innovativa och prisbelönta läraren Ola Palm.


Avsnitt 5

Häng med när kandidaterna ska hålla i en debatt med gymnasieelever. Särskilt nervös är Signe, eftersom eleverna inte bara är självsäkra utan också äldre än vad hon är.


Avsnitt 6

Nu är det upp till bevis. Kandidaterna får i uppgift att välja ett älsklingsämne och utforma en lektion, helt själv. Se hur de lyckas och ifall deras syn på läraryrket har förändrats under seriens gång. Är det deras drömyrke, eller har de blivit avskräckta?

You may also like

2 comments

  • Escaaaa mars 27, 2015   Reply →

    Åh vad roligt 😀 Jag har jobbat som lärare i några år, men jag kan tänka mig att jag kan lära mig en del 🙂

Leave a comment