OhSnap! Sweden, 2.0 – fotoplattform för unga tjejer

WOW! Tjejer tog sig hela vägen från Skarpnäck, Rinkeby, Tullinge. Hjulsta och Täby kom för att kicka igång höstens kurs på Arena Satelliten i Sollentuna med oss ikväll. Jag har sett fram emot denna dag sedan samma dag som OhSnap! kolliderade i mitt huvud. Förra året startade vi igång vår pilotgrupp för att testa oss fram och se om det vi hade jobbat fram under 2014 ens var något att satsa på… Idag, ett år senare, hade vi en ny grupp tjejer från HELA Stockholm, som blivit tipsade av sina syskon, föräldrar, vänner och media att söka till vår kurs. Jag blev så rörd när jag såg tjejerna samlade, vissa var nervösa, men jag kände av nyfikenheten och PEPPEN som lyste i deras ögon… Det var ett historiskt ögonblick för mig att få lämna över scenen till dem tidigare deltagarna som idag är OhSnap! ambassadörer och ledare, att få se dem ta platsen och berätta om OhSnap!, vad VI gör, vad VI har gjort och vad VI kämpar för. Hur fotografin och OhSnap! har förändrat deras liv och nyfikenhet på sig själva, sin förmåga och intresse för kreativitet.

Under hösten kommer vi att utbilda dessa tjejer grunderna inom fotografi, kamerainställningar, ljusteknik, bildkomposition – men det som skiljer oss från ”vanliga” fotokurser är att vi använder kameran som ett verktyg för att se på vår omvärld, bryta ner maktstrukturer, normer, skönhetsideal och fördomar som finns idag. Vi jobbar normkritiskt och skapar en ny generation av medvetna, duktiga kvinnliga fotografer och förebilder. JAG ÄLSKAR MITT JOBB!!!

11986446_680802902056273_320861352449633781_n

Jag vill ge extra mycket kärlek till min partner Martina Antkowiak, du och jag är magiska tillsammans i det vi gör. Nu kööööör vi!!!

 

läs mer om OhSnap! här

You may also like

Leave a comment