• INSPIRERAS AV FELICIA

    Nu berättar hon på ett fängslande sätt om resa till en väl meriterad föreläsare, social entreprenör, författare och strateg inom sociala medier.

    Boka Föreläsning!

Felicias glöd inspirerar till förändring och ger hopp om framtiden

HON VILL SKAPA SAMHÄLLSFÖRÄNDRING. MED KAMERAN OCH SOCIALA MEDIER SOM VERKTYG når felicia fram med sitt budskap. REDAN SOM 13-ÅRING STod hon UPP MOT DEN SEXISTISKA MODEINDUSTRIN. felicias historia BERÖR OCH INSPIRERAR MÄNNISKOR TILL ATT VÅGA FÖLJA SINA DRÖMMAR.


Felicia Margineanu påbörjade sin karriär som fotograf redan som tonåring. Efter att ha gett upp sitt stora intresse tennis på grund av mobbing och kroppskomplex fann hon vändningen i en julklapp; En kamera som kom att ändra hennes liv. Genom linsen fick Felicia modet att utforska sin omvärld och möjlighet att själv gestalta sin identitet. Att uppleva känslan att ta tillbaka makten över sin självbild födde en drivkraft och gav inspirationen att passa det vidare och bidra till samhällsförändring– framförallt för unga kvinnor.

Felicia är en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer och föreläsare – med spetskompetens inom normkreativitet, sociala medier och inkluderande kommunikation. Hon driver idag Margineanu Academy, en förening där unga kvinnor och ickebinära får chansen att göra samma resa med kameran som verktyg som hon själv gjorde i tonåren. Med normkreativitet och genusperspektiv som ledord skapar Felicia utrymme för unga tjejer att skapa sina egna historier, oavsett vilka de är och var de kommer ifrån.

2010 såg vi henne ståendes på barrikaderna. Hon lyckades samla över 10.000 människor i en manifestation på Sergels torg i protest mot att Sverigedemokraterna röstats in i riksdagen – då endast 17 år gammal. Därefter har hon byggt upp sin karriär utifrån sina hjärtefrågor och passionen till socialt entreprenörskap. Utöver att framföra sin historia i TedxTalk har hon även hållit föredrag och workshops för: SVT, Sveriges kommuner och Landsting, POSTNORD och är en förebild för många unga i landet.

 

KONTAKTA FELICIA ELLER SKICKA BOKNINGSFÖRFRÅGAN