• Felicia Margineanu

  Föreläsare!

  Nu berättar hon på ett fängslande sätt om resa till en väl meriterad föreläsare, fotograf, social entreprenör, författare och strateg inom sociala medier.

  Boka Föreläsning!
 • Fredlig manifestation!

  10.000 personer till Sergels Torg!

  Sedan dess har hennes passion för förändringsarbete och samarbete för ökad humanism inspirerat tusentals människor.

Presentation

Felicia Margineanu är normkreativ expert och en av Sveriges främsta sociala entreprenörer. Med fokus på jämställdhet och mångfald utbildar hon i normkritiskt tänkande som utmanar stereotyper. På så sätt banar hon väg för nya och mer inkluderande samhällsnormer.

Felicia är bland annat känd som initiativtagare till en manifestation med 10 000 personer på Sergels Torg efter riksdagsvalet 2010. Hon har också fått ett flertal utmärkelser för entreprenörskap och drivkraft, såsom 5i12 priset, Årets Stipendium av Företagarna, Veckans Affärers 101 Supertalanger 2017 och blev utsedd till Ten Outstanding Young People of the world i Sverige 2016. Felicia är även hyllad talare för prestigefyllda TEDx talks.

Rädda Barnen, Postnord, FRIENDS och många fler anlitar Felicia för att utmana perspektiven hos medarbetare, medlemmar och ungdomsföreningar. Sveriges grundskolor, gymnasieskolor och kommuner använder henne för att inspirera lärare, föräldrar och sina elever till att våga vara sig själva och ta vara på sociala mediers möjligheter. Över 100 000 personer har upplevt hennes föreläsningar.

Felicia inspireras av att fånga människors essens och utmana negativa normer. 2014 grundade hon OhSnap! Sweden, numera Margineanu Academy, där hon utbildar tjejer och kvinnor i fotografi och ger dem kraften att själva påverka samhället och utmana idealen. Felicia är även aktuell som grundare av Margineanu Agency där hon tar klivet in i media- och reklambranschen för att förändra inifrån och ut.

 

Take Actionen inspirationsföreläsning om hur Felicia Margineanu med enkla medel förändrar världen.

Med stort hjärta stärker Felicia människors medvetenhet och lyfter fram sociala mediers möjligheter i en kaosartad värld.

År 2017 kommer 14,6 triljoner digitala foton att tas. Våra barn växer upp på nätet och utsätts dagligen av tusentals bilder med nedärvda ideal. Är vi medvetna om bildens kraft? Är du maktlös under alla de ideal du konsumerar? Du som individ är också producent av innehåll genom dina egna sociala kanaler. Hur kan du ta ansvar för de värderingar du förmedlar till dina medmänniskor, medarbetare och den övriga sociala sfären?

Interaktioner i sociala medier spelar en avgörande roll för människors identitetsskapande och psykiska hälsa. Forskning visar dessutom att företag och organisationer som jobbar aktivt med mångfald och inkludering är mer lönsamma än andra. Moderna värderingar gör skillnad!

Låt Felicia inspirera er, utmana era normer och vidga era vyer!

Boken som ger barnen den goda makten över internet.

I digitaliseringens tid talas det mycket om nätmobbning, psykisk ohälsa, stress samt barn och ungas internetanvändande. Det gäller att veta hur vi ska använda oss av de sociala medierna och här är Felicia Margineanu den perfekta guiden i en kaosartad värld.

År 2015 utkom hennes första bok om ämnet: “Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter”. Media och sociala medier är kraftfulla verktyg som kan skapa mycket gott om man bara vet hur man gör. Hon har en unik förmåga att engagera och motiverar oss att våga bryta normer och stå upp för det vi tror på.

 

Se Felicias medverkande i media om sitt entreprenörskap och driv.

 

Utmärkelser och nomineringar!

5i12-priset
Vinnare av 5i12-rörelsens pris mot främlingsfientlighet & rasism, 2010

Defender of Human Rights
Diplom av Svenska FN-förbundet, 2010

Svenska hjältar
Nominerad av Aftonbladet, 2010

Årets mäktigaste svensk
Nominerad av Aftonbladet i kategorin »Årets underdog«, 2010

Årets uppstickare
Plats #26 i tidningen Shortcut, 2014

Årets Samhällsförbättrare
Fryshuset 2015

Årets Stipendium till en ung entreprenör
Företagarna 2015

Ten Outstanding Young People of the World – Sverige
Vinnare 2016

101 Supertalanger Influencer

Veckans Affärer 2017