Referenser

REFERENSER

“En eldsjäl är en person som brinner för något och anser att något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra världen. Felicia är en sann inspiratör och förebild inte minst för tjejer, hon visar att allt är möjligt och inga hinder finns när du vill påverka eller förändra något som du tycker bör förändras. Ungdomar behöver unga vuxna förebilder där de kan identifiera sig i problemställningar som rör deras vardag och livssituation. Attityder syns. En positiv framtoning inspirerar. Felicia Margineanu inspirerade utställare, arrangörer och inte minst alla ungdomar på Ekerö Ungdomsmässa 2014.”

Linda Krüger, projektledare för Ekerö Ungdomsmässa 2014
Biträdande enhetschef Ekerö Fritidsgårdar
Ekerö Kommun

“Felicia höll en inspirerande och välformad föreläsning om hur det är vara kvinna inom fotografyrket, skönhetsideal och könsroller. Felicia problematiserade temat “hur är det att vara kvinna i en mansdominerad värld” och hade en god förmåga att nå ut och diskutera med våra tjejer på tjejforum.”

Ailin Moaf projektledare tjejforum Rädda barnen

“Jag mådde dåligt när jag tänkte efter hur samhället och normerna faktiskt säger om hur en tjej och kille bör vara. Jag är mer medveten nu än innan föreläsningen!”

”Föreläsningen var överlägsen! Tankeväckande. Du har en fantastisk energi och röst som berörde oss. Det väcker både goda och dåliga minnen hur man har blivit behandlad och behandlar alla, jag kommer vara mer ärlig och säga vad jag tycker. Vad jag vill och inte vill. Jag är en del av förändringen.

Det gör mycket att du själv är ung, vi tar lättare till oss vad du säger och den du är Felicia, vi känner igen oss i dig. Du är en förebild”

Föreläsning #Bildenamig om fördomar, stereotyper och medias kraft och påverkan. Gymnasieelever från Torsta och Ås gymnasium, Östersund.

“Felicia Margineanu har varit och föreläst för elever på Söderport – och C4 gymnasiet i Kristianstad om nätkärlek och näthat. Hennes bakgrund ger ett förtroende ingivande intryck. Detta och hennes ålder ger henne styrka i föreläsningen om vad man har för rättigheter och skyldigheter på nätet. Vi kan rekommendera Felicia i arbetet om värdegrund , likabehandling och sociala medier på skolan.”

Erik Törnblom Gymnasielärare

Agneta Roth Skolsköterska

“- Jag lärde mig att det är viktigt att ha en strategi för hur våra frågor ska drivas i sociala medier. Viktigt att många hjälps åt för att få effekt. Det är viktigt att våga, våga satsa och att tänka nytt.  Kraften i att använda sociala medier kom fram!”

Deltagare från heldagskurs med LRF (Lantbrukarnas Riksförbund)

“Felicias föreläsning om entreprenörskap var inspirerande och gav oss positiva tankar. Det var spännande att lyssna på Felicia – hon berättade roliga saker och pratade på ett sätt som gjorde att man fastnade. Viljan att vilja göra något väcktes!”

Elever från Smedingeskolan och “Drömprojektet”, Göteborg