Det är hög tid att lyfta förorternas hälft!

Med detta fotoprojekt vill jag lyfta upp kvinnorna som bär upp våra förorter och som varje dag kämpar för en bättre framtid för sina familjer, sitt samhälle och sina liv. Jag söker nu efter mödrar, döttrar, systrar och kvinnor vars berättelser och livsöden jag vill lyfta upp och synliggöra i ett jämställdhetsperspektiv. Tipsa om vilka jag bör träffa eller berätta om dig själv i kontaktformuläret nedan. Jag har utifrån Aftonbladets granskning på Sveriges främsta utsatta områden tagit fram en lista på platser jag kommer att besöka under sommaren, men jag kommer gärna till fler platser:

STOCKHOLM: Rinkeby/Järva/Botkyrka/Tureberg
MALMÖ: Rosengård söder om Amiralsgatan, Södra Sofielund (Seved),
GÖTEBORG: Bergsjön, Biskopsgården, Gårdsten, Hammarkullen
ÖREBRO: Vivalla
LINKÖPING: Skäggetorp
BORLÄNGE: Tjärna Ängar (11 juli)

Ni kan följa min resa på Instagram @FeliciaMargineanuPhotography
eller kontakta mig på felicia@feliciamargineanu.com

Mer om projektet:
Ett problem, som Hans Rosling ofta lät belysa, är att media fokuserar på kriminaliteten bland unga män med våld och gängaktiviteter. Genom att nästan enbart lyfta mord, skottlossningar, brinnande bilar och gäng skapas rädsla för de som bor och lever i dessa områden. Jag vill visa hur gemenskapen och kärleken håller samman förorterna och belysa kvinnornas utmaningar, känslor och tankar i sin vardag och ge de en ny plattform att göra sin röst hörd på.

Det här är en fortsättning på #förortenimedia, en digital fotokampanj jag drev tillsammans med Madeleine Opira och ett flertal organisationer från Stockholms förorter 2014 inför riksdagsvalet. Jag gick ut och fotade tillsammans med mina fotografer från OhSnap! Sweden i Stockholms förorter Rinkeby, Skärholmen, Hässelby m.fl.

Allmänheten, framför allt de boende i förorterna uppmanades att själva fota sin verklighet och ladda upp på Instagram med bilder och tillhörande historier. 600 bilder laddades upp på en månad och vi blev bjudna till Almedalen för att ha ett seminarium om synen på förorten. Vi satte förorten på den politiska agendan och vill utmana media och politikerna än en gång i hur vi representerar våra samhällen, människorna och mångfalden.

Projektet kommer att mynna ut i en nationell utställning i flera städer, föreläsningar och panelsamtal.