Ta en tjuvtitt in i boken…

Ta en tjuvtitt in i boken! Här berättar jag om mitt galna beslut att delta i en skönhetstävling just för att bryta dem normer och ideal som finns om vilken typ av kvinna som faktiskt får delta i ”skönhetstävlingar”.

 

”Jag minns den här dagen så väl. Jag stod naken och betraktade mig själv i spegeln och sa till mig själv: Nu räcker det. Jag tog djupa andetag och tog in varje millimeter av min kropp. Jag hade bestämt mig för att acceptera min kropp. Den är en del av mig, en fin del av mig. Jag förstod vad jag inte kunde ändra, och ännu bättre insåg jag vad jag faktiskt kunde göra något åt; min hälsa och min attityd mot mig själv. Ett första steg på min resa mot ett bättre jag var ett stort och galet steg. I samma veva som min nya livsstil med träning och bättre kost så dök det upp en möjlighet att delta i Miss World Sweden, tidigare Fröken Sverige. Jag var villig att släppa kontrollen och anmälde mig.

På fotograferingen möttes jag av långa smala tjejer och märkte ganska snabbt att jag var en outsider. Jag vet hur skönhetstävlingar brukar se ut och vilka ideal som råder – speciellt i en svensk skönhetstävling: deltagarna är långa, har blå ögon och långt blont svallande hår – alltså raka motsatsen till mig. Men just därför skulle jag se till att jag kom med!”

picture-25

You may also like

2 comments

  • Malin februari 2, 2015   Reply →

    Men du är ju vacker som en dag!!!!! Skönhet kommer i alla färger och former.

    • admin februari 2, 2015   Reply →

      Åh tack så mycket Malin!

Leave a comment