Inspiration till förändring 

Jag är en kommunikatör. Allt jag gör handlar om kommunikation. Mina favoritplattformar är att skriva, tala och fotografera. Jag tror på kraften i berättelsen och att det är så mänskligheten blir vackrare. Jag älskar att titta på identitet, normkreativitet, inkludering och social förändring. 


Mitt hjärta vill att alla ska kunna dela sitt autentiska jag, vara modiga och utmana, våga följa sina drömmar och inspirera andra att göra detsamma, tillsammans.


-

Under det senaste decenniet har Felicia ägnat sitt liv åt att inspirera en ny generation genom sina föreläsningar och projekt om entreprenörskap, fotografi, sociala mediers möjligheter och personlig utveckling.


Felicia Margineanu påbörjade sin karriär som fotograf redan som 13-åring. Efter att ha gett upp sitt stora intresse tennis på grund av mobbing och kroppskomplex fann hon vändningen i en julklapp; en kamera. Genom linsen fick hon modet att utforska sin omvärld och möjlighet att själv gestalta sin identitet. Känslan att ta tillbaka makten över sin självbild födde en drivkraft och gav inspirationen till att utmana samhällets normer och hon blev en röst att räkna med!

Felicia är en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer och har fått flertal priser och utmärkelser för sitt arbete, främst med föreningen OhSnap! Sweden, där unga kvinnor och ickebinära fått chansen att göra samma resa med kameran som verktyg som hon själv gjorde. Med självkänsla och genusperspektiv som ledord skapade hon utrymme för unga tjejer att skapa sina egna historier, oavsett vilka de är och var de kommer ifrån. Över 300 ungdomar deltog i hennes utbildningar från 2014-2018.

Felicia byggt upp sin karriär utifrån sitt mod och sina hjärtefrågor och passioner. Hon är en katalysator som väcker kraft, motivation och drivkraft. Hennes arbete sker nationellt och internationellt och hon är en förebild för många. År 2011 var hon finalist i Miss World Sweden, 2012 coachade hon Miss World Sweden vinnaren, 2014 tog hon intiativ till kampanjen #Förortenimedia, 2015 släppte hon boken Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter och hon har fått ett flertal priser och utmärkelser för sitt entreprenörskap och samhällsengagemang såsom 5i12 priset, Veckans Affärer 101 Supertalanger, 150 Superkommunikatörer av Resumé, Årets Eldsjäl av Expressen och Svenska folkspel samt gjort det prestigefulla TEDx-talk.

 Felicia arbetar även sida vid sida med sin man, standup komikern och föreläsaren Goran Asaad. Tillsammans riktar de in sig mot unga genom föreläsningen Uttryck dig där de stärker barn och ungas självkänsla och kreativa uttryck. 

 Sedan 2020 är hon stolt ambassadör på Stiftelsen Friends och Drottning Silvias Stiftelse Mentor Sverige.